5/25/2014

DIY: Kuormalavojen kaulukset

Maailman helpoin DIY-vinkki: Hommaa kuormalavojen kauluksia ja laita niihin halkoja tai hyötykasveja tai jotain muuta mukavaa. Puutarhakuvat ovat viime kesältä ja kuistikuvat tältä hellekesältä, kun lapsikin on pitänyt ulkoistaa kuistille viilentymään.



5/24/2014

Savojärven kierros eli Maxin ensimmäinen (pikku)vaellus

Tänään vietettiin Euroopan kansallispuistopäivää. Tätä emme kylläkään tienneet, kun tarkoituksena oli hakea pari geokätköä viereisestä Kurjenrahkan kansallispuistoista. Paikalla siis riitti vilinää ja reitillä oli varmasti satoja ihmisiä liikkeellä, mikä kyllä oli hurjan piristävää, sillä yleensä noilla retkeilyreitistöillä saa aika yksin kulkea.

Mahtava auringonpaahde tai joku muu oikku sai sitten meidätkin innostumaan niin, että kierrettiin lopulta koko Savojärven kierros. Hiljakseen kävellen oltiin pian jo puolivälissä ja turhapa sieltä on omia jälkiään pitkin takaisin tulla siinä vaiheessa. Rauhassa siis tallusteltiin pitkin soita ja metsikköjä vuoronperään. Ja iso määrä uusia pitkospuita. Aurinko paistoi vähän turhankin kuumasti, mutta hörpyteltiin lapselle nesteitä ja pidettiin hänet auringolta suojassa. Varjoisissa paikoissa vilvoiteltiin aina pidempiä aikoja.

Kuuden kilometrin helteisen kierroksen jälkeen vanhemmat olivat aika nuutuneita, mutta lapsi virkeä ja energinen - hyvähän sitä on nukkua monen tunnin tirsoja Manducassa, kun suo tuoksuu ja käynti on tasaisen keinuvaa pitkospuilla! Eli hyvin onnistui ainakin tämän kantovälineen myötä muutaman kilometrin päivävaellus nelikuisen kanssa.


5/21/2014

Kesämies 4kk (ja vähän päälle)

Pieni kesämies oli tänään pihalla maistamassa voikukkia ja ihmettelemässä ohiajavia autoja.

Kyllä on helppoa viihdyttää talvivauvaa, joka sopivasti alkaa huomaamaan ympäristönsä nyt, kun kesä saapui ja päästään viimein kotipihalle köllöttelemään puiden katveeseen. Äitikin saa rauhassa lukea lehdet nurmikolla, kun pelkissä äänissä ja puiden latvoissa on niin paljon ihmeteltävää, että vauva makaa pitkät tovit selällään vain tuijotellen ja kuunnellen (sisällä pyöritään selältä mahalleen ja navan ympäri niin vinhaa vauhtia, ettei perässä meinaa pysyä). Kunnes nälkä taas iskee.

Jotenkin nyt neljän kuukauden korvilla alkaa viimein myös uskoa sen, että tuosta vauvasta on tulossa ihan oikea ihmislapsi. Ei mikään avuton mytty enää, vaan utelias, ihana, touhukas pikkumies.

Päiväunille Max simahti tämän elämysmatkailun jälkeen lennosta.